34 градуса на сянка - такава ще бъде температурната действителност в Пловдив днес, така че ако можете - бягайте по-високо в планината. 

Слънчево и горещо се очертава да бъде времето през следващата августовска седмица. В града под тепетата максималните градуси ще варират между 31 и 34 градуса. Нощите ще бъдат по-поносими със най-ниски стойности от 16 градуса. 

В страната през нощта ще преобладава ясно, утре - слънчево време, предвижда прогнозата на НИМХ-БАН. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, главно над Северна България и планинските райони. Само на отделни места там краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, в източната половина на страната - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, в София - около 29°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна - близко до средното за месеца. 

И над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 30–31°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.