По скучай Международен ден на доброволеца, който се отбелязва от 1985г. по идея на ООН, на 5 декември Областния Съвет на БЧК - Пловдив ще отличи най-активните доброволци.

Вече 22 години световната общественост отдава признание на хората, които с безвъзмездния си труд помагат за развитието на обществото и на своята общност, подкрепяйки всички хора, които имат нужда от помощ и съчувствие в тежък за тях момент.

Едни от тези съпричастни хора отдават своя труд и мисъл в ползва на хората, които имат нужда в Пловдив и областта. Церемонията, на която ще бъдат раздадени грамоти на най-активните доброволци на БЧК - Пловдив, ще се състои на 5 декември от 11.30 ч. в сградата на Многофункционален социален център на БЧК – Пловдив, на ул. „Стойчо Мушанов“ № 48. Сред отличените са доброволците на Младежкия Червен Кръст Пловдив, представители на общинските структури на БЧК Пловдив,  дългогодишни доброволци.

"Изказваме нашата дълбока признателност за всеотдайния труд на многобройните наши доброволци, които вече 140 години от създаването на организацията не пестят енергия и усилия да работят в името на подкрепа на уязвимите", съобщиха от ОбС на БЧК – Пловдив.