Международен форум „Адвокати против насилието” ще се проведе в Пловдив от 16 до 18 ноември. В нея ще се включват български и италиански адвокати, които ще дебатират по множество от теми свързани с борбата срещу насилието.

Адвокатите Eлка Пороминска, председател на Асоциацията за жените адвокати, Стефан Левашки, председател на Пловдивската адвокатска колегия, Ремо Данови, председател на Миланска адвокатска колегия и Елизабета Силва, председател на Асоциацията на жените юристи Италия ще открият официално форума на 17 октомври в Дома на културата "Борис Христов".

Събитието ще се проведе под патронажа на съдия Марияна Кънчева от Съда на Европейския съюз в Люксембург, която ще открие конференцията с тема "Законодателството на ЕС и националните ни закони срещу насилието -сравнителен анализ, необходимост от промени”. В дебатите ще бъдат разгледани международно-правни аспекти на насилието, но ще бъде посветен и панел на проблемът в рамките на България, мерките за защита на жени и деца в закона, ще бъде прегледана съдебна практика и ще бъдат обсъдени възможностите за подкрепа и защита на пострадалите.

Инициативата е в рамките на взаимно сътрудничество между българските и италианските адвокати, както и по повод месец ноември, ежегодно посветен на борбата срещу насилието.