19-годишно момиче се нуждае от помощта ни в битката с коварно заболяване. Допреди три години Атанаска Парцова от Якоруда е едно съвсем нормално, изключително лъчезарно и жизнерадостно момиче. Животът й обаче се преобръща, когато през есента на 2016 г. й поставят диагноза множествена склероза. Това е имунно заболяване на централната нервна система, което бавно, но сигурно води до пълно инвалидизиране.

През това време момичето провежда 3 вида лечения. Със средства от родителите си прави 3 терапии в рамките на 10 месеца в Индия. От април 2018 г. до момента състоянието й се влошава, въпреки опитите за поддържащо лечение в България с "плазмафереза" и "барокамера".

Надеждата на Атанаска е лечение в клиника в Москва, в която гарантират 99% ремисия и възможност момичето отново да може да води пълноценен живот. Затова в понеделник заминава за лечение, въпреки че все още не е събрана нужната сума от 45 000 евро. Парите са непосилни за семейството на Атанаска и затова жителите на Якоруда, приятели и близки се обръщат с молба за финансова помощ към всички, които имат възможност.

Дарителска банкова сметка в УниКредит на Атанаска за лечението й:
IBAN: BG36UNCR70001523592875
Титуляр: Атанаска Георгиева Парцова
Телефон: 0876693536

Можете да помогнете и на https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-atanaska-help-for-atanaska-524