Изключително несправедлива присъда! Невинен съм! Това заяви на излизане от съдебната зала бившият полицай Венцислав Караджов, който преди минути бе осъден на доживотен затвор от състав на Пловдивския Окръжен съд с председател Михаела Добрева. Караджов бе признат за виновен за убийството на двамата си родители Цветан и Божура Караджови на 15 май 2016 г. в квартал "Смирненски".

Доживот ще лежи в затвора полицаят Караджов, обвинен в две убийства! СНИМКИВенцислав Караджов прие присъдата на съда... усмихвайки се

Присъдата не беше изненада за нас. И аз, и Венци я очаквахме. Знаех, че ще е такава още от първото заседание на този съд. Не сме и очаквали нищо друго на тази инстанция, заяви за TrafficNews.bg адвокатът на подсъдимия Зоя Тошкова. Съпругата на Караджов Каля изслуша решението на съда без да демонстрира никаква емоция и напусна залата без да промълви и дума. Самият Венцислав посрещна с усмивка думите на съдията и прошушна нещо на адвоката си. Тошкова бе категорична , че борбата продължава и ще обжалват.

Оказа се, че прокуратура също не е доволна от тежката присъда и смята да протестира. "Ще изчакаме мотивите на съда. Ние настояваме за доживотен затвор без право на замяна. Но съдът даде втората по тежест присъда" коментира след процеса прокурор Костадин Паскалев. 

Коментари и реакции от присъдата гледайте във ВИДЕОТО!

ВИДЕОРЕПОРТАЖ: Авел Бялков