Шофьорът на тира, който помете ауди на магистрала Тракия и уби младо семейство - украинеца Станислав Пислар, застава пред съда. Това е втори опит за стартиране на делото. На предишното заседание вещите лица по случая, не се явиха и това отложи за нова дата заседанието. Делото ще се гледа по съкратен ред, но с разпитите на двете вещи лица. Въпреки това Пислар не може да се възползва от 1/3 по-ниска присъда, тъй като оспорва експертизите за наркотика и влиянието му. Наказанието, което може да получи, е между 5 и 20 години затвор.

Припомняме, че инцидентът стана на 122 км на магистралата в посока София. Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до фаталния сблъсък.

На място загиват шофьора и девойката. Във фаталния 28 май двамата пътували за София, където бременната в 7-я месец жена трябвало да мине рутинен преглед. Водача на ТИР-а е откаран в болница. Той е 28 годишен украинец и е с множество натъртвания. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.