Апартаменти на два съседни адреса са били обрани по едно и също време в квартал “Смирненски” в Пловдив. В периода между 1.00 часа и 8 часа вчера от две жилища на втори етажи на ул. “Звезда” и ул. “Ружа” били задигнати чанти с общо над 800 лева, лични документи и вещи. При огледите е изяснено, че извършителят е влязъл през незатворени врати на тераси, покатервайки се по решетките на долните апартаменти. 

По случаите са образувани досъдебни производства във Второ РУ.

В същото време пловдивски криминалисти разкриха автори на поредица кражби от моторни превозни средства. Разследването стартирало в Първо РУ по образувани досъдебни производства от началото на юни за посегателства от оставени с незаключени врати бус “Сеат”, джип “Мерцедес”, два леки автомобила от марката “Пежо” и товарен “Ивеко”.

Предимно били задигнати музикални устройства и тонколони, и различни части и вещи, сред които навигационна система, куфар с инструменти, кабели, акумулатор. В рамките на полицейските действия са събрани доказателства, че извършители са двама криминално проявени пловдивчани, на 19 и 24 годиини.

С постановление на районната прокуратура спрямо тях е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.

Продължава работата по документиране на случаите и установяване на съпричастността на двамата към подобни кражби на територията на Пловдив.