Убиецът от Куртово Конаре застава за пореден път пред Темида в понеделник. В Пловдивския окръжен съд за втори път стартира делото срещу Илиян Рангелов, който в края на декември месец уби годеницата си в селото. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин.

В нощта на инцидента той настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Заседанието трябваше да се гледа по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия още през юли месец. Тогава обаче адвокатите на Илиян и самият той поискаха то да се гледа по общ характер, т.е. да се разпитат всички свидетели, които са общо 17. 

По време на първото заседание майката и бащата на убитата Милена се изправиха очи в очи с обвинения за убийството на дъщеря им. Те присъстваха в съдебната зала, представени от адвокат Зоя Тошкова в качеството си на частен обвинител. Почернените родители искат 400 хиляди лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Роднините на убитото момиче пък искат доживотна присъда за Рангелов.

Още за предишното заседание може да видите ТУК