Стари патрони от Макаров свързват бившия полицай Венцислав Караджов с убийството на родителите му Цветан и Божура. Експертизата показала, че 8-те патрона , извадени от телата на възрастните хора са от партиди от боеприпасите, произведени 1983- та, 86 и 87- ма година. Патрони от същите партиди са открити при обиска на помещения, ползвани от бившия полицай.

Служителят на Главна дирекция полиция Момчил Стойнов заяви, че бил впечатлен от прецизността на стрелбата. „Бил съм на много престъпления, но подобно нещо виждах за първи път. В бащата са изстреляни 3 куршума, а в майката - 5. Два от изстрелите са били впроизведени през прозореца. След това вратата е била разбита с кози крак, извършителят е влязъл вътре и е довършил мъжа и жената. Това беше истинска екзекуция", каза Стойнов. В къщата нищо не било докоснато, което игнорирало версията за грабеж. Парите на Караджови били на мясата, на бедното обзавеждане не било докосвано.

Стойнов заяви, че му направило впечатление, че вратата е разбита много високо, явно от доста едър човек.

Днес освен служителя на Главна дирекция и негова колежка, които са работили по разследването, бяха разпитани шефът на Криминална Зарко Стоянов и бившият зам. директор на полицията Георги Георгиев. И двамата бяха категорични , че нито те, нито някой друг от полицаите, работили по случая, не са оказвали натиск върху някой от свидетелите. Малко след убийството, в нарочна пресконференция, Каля Караджова заяви, че тя , майка й Мария Рекина и синът й Алекс са били подложени на системен тормоз и натиск.

„Ние знаехме , че разследваме колега и бяхме изключително прецизни в работата си”, заяви Стоянов.

„Съпругата на полицая се държеше на разпитите като човек, който знае нещо, но не иска да го каже. Каля очевидно беше доминиращия фактор и майка й правеше това, което тя й беше казала” заяви Стойнов.

По време на беседа в полицията Каля се е отметнала от първоначалните си показания, в които твърдяла, че Венцислав не е излизал от жилището и заявила , че е тръгнал с нея във фаталната вечер, но по пътя слязъл и отишъл до магазина. След това поискала адвокат и след консултация, отказала да бъде разпитана. „Непрекъснато се натъквахме в разминавания между показанията на Каля Караджова и Рекина относно алибито на Венцислав” заявиха и Стойнов, и Стоянов.

Самата Рекина отказала да бъде подложена на детектор на лъжата.

Бившият зам.директор на полицията Георги Георгиев заяви, че Венци и семейството не показали никаква съпручастност и мъка след двойното убийство. "Не се държаха като хора, които скърбят" каза той. Според него Рекина е била готова да даде показания, но се е страхувала от Каля. "Ако кажа това, което знам дъщеря ми няма да ми протговори" заявила тъщата на Караджов при една от беседите. също така разказала , че вечерта на убийството Каля и венци излезли заедно, дъщеря й се върнала след половин час, като казала, че Венци е останал при някакъв приятел да говорят за коли. След това тя го е видяла да гледа телевизия към 22 часа. 

Когато Каля разбрала какво е казала Рекина на полицията изпаднала в истерия и се разкрещяла, че ги е "съсипала". Майка й пък я обвинила , че не са ги пратили с детето на село, вместо да ги забъркват в тази история. 

Георгиев също така обясни пред съда, че Караджов е бил доста агресивен като служител. При една акция той пристъплил заповедите на ръководстовото, влязъл в къщата на заподозрян преди групата и му разбил носа. 

Днес делото продължи повече от 10 часа като всеки от разпитите продължаваше между 2 и 3 часа. 

Почти всички свидетели вече са разпитани и през февруари процесът ще продължи с разпит на 30 вещи лица. Венцислав Караджов твърди, че е невинен и е жертва на заговор.