Асеновградчанин е заподозрян за разпространение на наркотици. Във вторник полицаи от районното управление в града спрели лек автомобил „БМВ“ с 25-годишен криминално проявен и осъждан местен водач, от когото били иззети три пакетчета със суха зелена листна маса. Други 8 подобни разфасовки и електронна везна били открити при последвало претърсване в жилището на мъжа.

 Експертна справка показала, че веществото е марихуана с общо тегло над 43 грама. Спрямо извършителя била взета 24-часова мярка за неотклонение. Междувременно в събота на територията на Стамболийски била проведена специализирана полицейска операция срещу употребата и разпространението на наркотици. В хода й, в двор на основно училище, с бучка амфетамин бил засечен 17-годишен тийнейджър. По случаите са образувани бързи производства под наблюдение на районната прокуратура.

Двама тийнейджъри притежаващи наркотици пък са засечени от полицаите в Пещера и Пазарджик. Вчера сутринта криминалисти проверили дома на 16-годишен младеж. Вътре органите на реда открили полиетиленово топче с марихуана. Аналогичен е и случая с 18-годишен младж от пазарджишкото село Добровница. При проверка на улицата служителите от сектор „Криминална полиция“ намерили у него две малки разфасовки със суха марихуана. С двете момчета работят инспектори „Детска педагогическа стая“, образувани са полицейски производства.