Шофьорът на автомобила ковчег, в който на 1 юли смъртта си намериха четирима души, иска да излезе от ареста. В четвъртък от 10 часа Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на турския гражданин Дж. К. срещу задържането му под стража от Окръжния съд.

Припомняме, че на 1 юли мъжът предизвика зверска катастрофа. Застанал зад волана на „Фолксваген Транспортер“ той се блъска в спрял на аварийната лента на автомагистрала „Тракия“ товарен автомобил „Мерцедес“, вследствие на което автомобилът му се преобръща.

Автомобилът ковчег от магистралата край Пловдив – смачкан до неузнаваемост СНИМКИ+ВИДЕОЗагиналите жени са 24, 29 и 50 години, а детенцето на 2 годинки

 

При катастрофата загиват двегодишния му син, 50-годипната му тъща и двете сестри на съпругата му /24 и 29 г./. От показанията на свидетели и огледа на местопроизшествието се стига до извода, че турският гражданин е карал с несъобразена скорост в аварийната лента на автоматистралата.

При инцидента има още двама пострадали - жена и 7 годишно дете. Самият водач, който ще се изправи пред съда, също бе откаран в УМБАЛ „Свети Георги”. 

Няма данни за употреба на алкохол и наркотици от 36-годишния шофьор на камиона.