Трагичен инцидент се случи в дъждовните сутрешни часове в Пловдив. 82-годишната Стоянка скочи от 9-тия етаж на многоетажен жилищен блок в близост до центъра на града.

Възрастната жена живеела сама. Преди години сестра й се самоубила по същия начин, научи TrafficNews.bg Скочила от балкона в апартамента си, намиращ се в същия блок. Мъжът и синът на Стоянка също били починали, като вторият бил военен. 

Жената била трудно подвижна. Нейни съседи разказват, че последните дни била посърнала и имала болнав вид.

"Беше пожълтяла, изглеждаше много изнемощяла", разказа съседка на починалата.

Момчета, които пиели кафе в квартала тази сутрин, чули силен трясък и веднага се отзовали при източника. Сблъскали се с изключително тежка гледка на безжизненото тяло на пенсионерката. Били шокирани, но запазили самообладание.

Веднага се обадили на линейка и полиция, а медиците и органите на реда реагирали скоростно. Констатирано е, че жената е починала на място. Тялото било откарано, за да не травмира минувачи.

Това е блокът, от който е скочила жената.

Жители на централния пловдивски район, където тази сутрин жена скочи от балкона си на 9-тия етаж, се свързаха с репортер на TrafficNews.bg, за да сигнализират за немарливост. В блоковата градинка и площадка, където е попаднало тялото на жената, има следи от кръв, биологични частици и други вледеняващи останки от трупа. 

Травмиращата гледка е допълнена от изоставените найлони и ръкавици на медици и криминалисти, които напомнят за сутрешната трагедия. Читателят ни позвънил на 112, за да подаде сигнал, в следствие на което преди секунди найлонът бил вдигнат, но всички останали отпадъци продължават да са там.

"Във въздуха се носи зловонна миризма. Биологични останки от жената продължават да лежат в периметъра на инцидента. Дъждът спомага за бързото разлагане и наистина атмосферата е като от филм на ужасите. Ръкавиците, с които беше оглеждан трупа са намясто", за това свидетелства жител на блока, от който е извършено самоубийството.

Той е и един от първите очевидци на страшния инцидент и заедно с приятеля си са извикали полиция. Двамата още са в шок, но са действали хладнокръвно и са направили всичко по силите си спешна помощ да пристигне бързо. Въпреки всичко, 82-годишната Стоянка е починала намясто.