Пловдивският Районен съд остави зад решетките д-р Петър Влахов, задържан за побой над адвокат Васил Джостов. Той бе арестуван в понеделник, след като нападнал юриста в кантората му. Джостов е бил неговия бракоразводен адвокат. За случая  TrafficNews.bg съобщи преди дни.

Пловдивски доктор рогоносец преби бракоразводния си адвокат в кантората му СНИМКИВлахов е задържан в ареста за 72 часа

В понеделник Влахов нахълтал в офиса на защитника си, който го представлява в бракоразводно производство. Гневен, той обвинил адвоката си, че има интимни отношения с все още законната му съпруга и ответна страна по делото. 

След това се нахвърлил с юмруци срещу юриста и го съборил от стола.  Според свидетели е извадил и японското оръжие шурикен. Колеги на адвоката се притекли на помощ и предотвратили фатален развой. Междувременно на адреса е извикана полиция, като минути след побоя униформените са щракнали белезници на лекаря. Самият адвокат е категоричен, че дори не познава съпругата на Влахов. 

Адвокат Джостов за побоя: Грозна история, дори не познавам жената на ВлаховДжостов остро разкритикува насилието във всичките му форми

33-годишният Влахов, който е лекар - ендоклинолог,  не за първи път влиза в криминалните сводки. Преди 5 години ендокринологът бе спипан да купува близо 200 грама марихуана с цел пласиране. Влахов има 8-годишна дъщеря от жена си, ала в последните години бракът им не вървял. Според запознати напрежението между тях ескалирало, което пък наложило пристъпването към бракоразводна процедура. 

Прокуратурата е повдигнала три обвинения срещу Влахов - за нападението срещу Джостов и за заплаха за убийство , отправено към съпругата му Златина през юни. Прокурор Вулджева поиска най- тежката мярка, тъй като доктора има "голям интензитет на престъпна дейност". Адвокатът на Влахов Зоя Тошкова пък заяви, че по-лека мярка също би свършила работа, а обвинението няма доказателства за заплахата за убийство. "Жената на обвиняемия вече има нова връзка, живее с един адвокат и затова бърза да приключи с предишния си брак, вероятно за да пристъпи към втори" коментира защитата. 

Заяви, че докторът няма постоянен адрес, тъй като жена му имала заповед за защита и затова той живеел в кабинета си. 

Самият Влахов заяви, че няма намерение да се укрива или да тормози някого. "Единственото ми желание е сагата, в която се превърна развода ми, да приключи и да започна на чисто. Срамувам се от постъпката си, не искам повече да се ровя в миналото", заяви лекаря. 

Разкаянието му обаче не бе достатъчно и съдията реши да го остави зад решетките.