Арменецът Сергей Харутюнян, който бе арестуван за стрелба по пловдивчанина Атанас Карастойков, продължава да твърди че е невинен. Днес той поиска да му бъде променена мярката за неотклонение от арест в по-лека. Според адвокатът му Митриков обвинението не разполагало с достатъчно доказателства, с които да подкрепи тезата си, че точно Харутюнян е стрелял.  

Карастойков бе причакан пред дома си в Кършияка  на 29 юли т.г. и прострелян на няколко места. Ден по късно бяха арестувани арменските граждани Сергей Харутюнян и Артур Осипян. Впоследствие Артур бе освободен, тъй като не бяха открити преки доказателства, които да го свързват с престъплението. Окръжният съд, обаче прецени, че уликите и доказателствата, които свързват Сергей с местопрестъплението са достатъчни, за  да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

В началото на април Артур и негови сънародници се опитали да влязат пияни в голям нощен клуб в центъра, като паркирали джипа си буквално пред вратите на заведението. Охраната на клуба обаче отказала да ги допусне и те влезли в стълкновение с охранителите. При сблъсъка е била счупена челюстта на Артур. В последствие арменците са отправяли заплахи и предупреждения към управата на клуба и собствениците на охранителната фирма.

Освен това са поискали и 40 хиляди евро за поруганата си чест. Изнудването не минало и затова очевидно арменците преминали към физическа саморазправа.

Сергей Харутюнян е категоричен, че в деня, в който и извършено престъплението, той е бил на Слънчев бряг със семейството си. 

Доказателствата, събрани досега от разследването, сериозно опровергават неговите твърдения. Записи от видеокамерите по магистралата показват с точност движението на автомобила му преди и след покушението. 

Сергей твърди, че е пристигнал на 28 юли в Слънчев бряг и е останал там, докато е бил отведен от полицията. Съпругата му потвърждава неговото алиби и заявява, че двамата са пътували с нейната кола, която повече не е излизала от паркинга на хотела. Камерите  по магистралата обаче са засекли опела точно три пъти. Веднъж малко преди 24 часа на 28 юли, малко след Бургас и два пъти в обратна посока сутринта след произшествието. Корсата се е движила с превишена скорост, като първия път е засечена със 147км/ час , а втория - със 167 км/ч.  

Записите от камерите на хотела, също не говорят в полза на обвиняемия. Колата липсва от паркинга на хотела. междувременно версията за липсата на колата бе променена, а арменецът заяви, че въпросната кола се ползвала от много хора, но нямал представа от кого точно във въпросната нощ. Прокурорът по делото Тодор Павлов риторично попита дали колата се е ползвала за превоз на барут. 

 В автомобила са намерени и барутни частици със същия състав като този на гилзите, открити на местопрестъплението. Същите частици са намерени на веждата на Сергей и на телефона му. Защитата на обвинямия предположи , че колата е шофирана от някой ловец и затова там има барут. Кой обаче е "вълшебният стрелец" било работата на прокуратурата да установи. Освен това нямало логика по веждата на обвиняемия да има барутни частици, след като стрелецът е бил с качулка и маска. " А да не е бил и с вързани очи случайно?" хогига държавният обвинител. 

Въпреки декларациите на Харутюнян, че е невинен и честен гражданин, съдът за пореден път го остави зад решетките. 

Арменецът, обвинен за покушението в Кършияка - некадърен стрелецПо дрехите, вещите и веждата на Харутюнян са открити следи от барут, идентичен с този по гилзите от стрелбата