Съдия Михаела Добрева наложи най-леката мярка за неотклонение - подписка, на Тодор Неделчев, който на 13 юли блъсна колоездач и той по-късно почина. Той бе освободен с мотив, че обвинението по чл. 63 не отговаря на изискванията на НПК за задържане под стража. 

Тодор Неделчев, причинил смъртта на 85-годишен мъж от Пловдив, е с 30 санкции от КАТ, стана ясно в залата. Това са фишове и наказателни постановления, предимно за несъобразена скорост, разказа прокурорът по делото.

От видеокамерите на улица "В. Търново" ясно се вижа как е станало произшествието. Починалият Стамболов е карал колело по улицата, спира, оглежда се, пропуска автомобил от ляво и тръгва да пресича ул. "Авксентий Велешки" в посока Цар-Симеоновата градина. Там, на улицата, го връхлита нисанът. Ударът е в средата на автомобила. За това говори и калъфът на очилата на загиналия, открит на предното стъкло.

Очевидец твърди, че не е чул спирачка, а само тъп удар и видял тялото на земята. Следи по асфалта от спирачен път също няма.

За деянието законът предвижда от 2 до 6 години затвор.

Босът подпалвач от Джиро трейд Неделчев заяви в съда: "Съжалявам и се извинявам на роднините за преживяното. Искам по-лека мярка. Тази е тежка за мен. Имам 38 работници, които разчитат на мен, давам им работа и заплата. Ако сам в ареста, не мога да си гледам двете малки деца. Искам домашен арест или парична гаранция.

Леката мярка на Тодор Неделчев не е изненада, тъй като решенията на съдия Добрева често са нетипични за Пловдивския Окръжен съд. През 2013 година тя освободи под гаранция  Бехчет Аликузу и съпругата му Нюргюл, главни действащи лица в аферата "Сухо мляко", от която са източени 2,5 млн. лева. Веднага след това двамата изчезнаха и делото бе спряно. 

Магистратът освободи под гаранция и адвокат Владимир Елдъров, срещу когото има обвинения, че е поръчал няколко палежа. Фермерът Ивелин Андонов също излезе срещу 5 000 лева гаранция след като преби до смърт работника си Георги Михайлов, като впоследствие решението бе потвърдено от Апелативен съд. 

Кметът на Асеновград Емил Кабаиванов и главният архитект на града Константин Атанасов  останаха на поста си с решение на същия състав.