Окръжна прокуратурата поиска 12 години затвор за украинския шофьор Станислав Пислар, причинил тежка катастрофа на магистрала „Тракия в края на месец май. При фаталния сблъсък загина младо семейство. Инцидентът стана на 122 км на магистралата в посока София. Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът, управляван от Пислар, е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до фаталния сблъсък.

Във фаталния 28 май двамата пътували за София, където бременната в 7-я месец жена трябвало да мине рутинен преглед. Водачът на ТИР-а е откаран в болница. 

Пислар е обвинен за това, че при управление на влекач „Волво" с полуремарке „Шмитц" е нарушил правилата за движение  и по непредпазливост е причинил смъртта на 34-годишния Ивайло и на 32-годишната Северина, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – марихуана.

Според прокуратурата наказанието ще послужи като превенция, за да бъдат намалени жертвите на войната по пътищата.  Частния обвинител, който представлява близките на загиналите,  пък иска лишаване от свобода 20години.  Според представителя на почерненото семейство, той е виновен по всички параграфи.Той заяви, че близките на загиналите все още не могат да приживеят трагедията. 

Предстои пледоарията на адвоката на Пислар. 

Какво каза украинецът в съда четете тук:

Украинецът, убил младо семейство край Пловдив: Бих дал своя живот, за да ги върнаСтанислав Пислар разказа, че е ял бисквити с марихуана дни преди трагедията