Спипаха 40-годишен пловдивчанин да шофира надрусан под тепетата. Нарушението било установено вчера, около 17 часа, на кръстовище в жк “Тракия”.  Нарушителят е арестуван  за 24-часа.

Междувременно в Пазарджишко за задържани двама шофьори. Вчера следобед в района на Гара Костандово полицейски екип извършил проверка на автомобил „Ивеко“, управляван от 35-годишен велинградчанин. В предната врата до шофьора униформените открили полиетиленово топче, съдържащо суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за марихуана. Мъжът също бил тестван с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.

Два часа по-късно в РУ-Пещера бил получен сигнал за пътен инцидент в брациговското село Исперихово. Пристигайки на местопроизшествието екипът от полицейското управление установил, че е станал инцидент между микробус „Форд“ и лека кола „Пежо“. За радост нямало пострадали хора, били нанесени само материални щети по возилата. Двамата водачи били тествани с дрегер, като при 25-годишния шофьор на буса от същото село уредът отчел 2.02 промила концентрация на алкохол. На всичкото това той се оказал и неправоспособен. И по двата случая са образувани бързи полицейски производства.