Един от подсъдимите по делото срещу Атанас Червенков - Райфъла - Бисер Романов заяви в съдебна зала, че обявява гладна стачка в знак на протест срещу безкрайното отлагане на делото. Другият обвиняем - Симеон Генков също имаше намерение да обяви гладна стачка, но бе разубеден от адвоката си Делчо Джубелиев и баща си. Той е написал и протестно писмо, адресирано до Министъра на правосъдието. 

Днес Окръжен съд трябваше да гледа мярката за неотклонение на Червенков, Генков, Романов и Васил Василев. След като обаче сутринта двама от съдебните заседатели си направиха самоотвод, бяха назначени нови двама заседатели. Те обаче поискаха да се запознаят с материалите по делото, които са цели 17 тома. 

Председателят на съда Екатерина Роглекова даде отсрочка и предложи четири нови дати, в които мярката да бъде гледана. Оказа се обаче , че основният защитник на Райфола- столичния адвокат Илиян Василев е ангажиран с други важни дела в София на тези дати. Той също така поиска на делото да бъде дадено ход, за да може да поиска отвод на двата прокурори по делото - Албена Георгиева и Атанас Янков. също така изрази съмнение в обективността на съда, като заяви, че подобен отвод може да се сбъдне само в сънищата му в пловдивския наказателен район. 

Съдът отказа с мотива, че няма как да се даде ход на делото при положение, че заседателите не познават събраните материали. 

Самият Червенков пък заяви, че настоява Василев на всяка цена да го защитава по време на мярката и се закани да се откаже от останалите си защитници. 

В крайна сметка мярката му за неотклонение ще бъде гледана на 6 юни.