В хода на осъществения пътен контрол през последното денонощие са започнали бързи производства и срещу други трима водачи на моторни превозни средства.

Вчера в Първо РУ били задържани пловдивчани на 68 и 24 години. На Коматевско шосе по-възрастният управлявал лек автомобил „Рено“ с 1,51 промила алкохол, а на ул. „Димитър Талев“ криминално проявеният младеж бил седнал дрогиран зад волана на лек автомобил „Мерцедес“.  

Под въздействието на наркотични вещества бил и 18-годишен от Васил Левски, засечен с лек автомобил „Опел“ в първите минути на днешния ден в Карлово.

Шофьор с няколко нарушения на правилата за движение бе заловен вчера от служителите на реда в Пловдив. Около 15 часа, на ул. „Крайна“, екип на Шесто РУ спрял лек автомобил „Шевролет“ с липсваща предна регистрационна табела.

В хода на проверката било установено, че задният номер на колата е издаден за друго моторно превозно средства, а водачът – 35-годишен жител на града, е неправоспособен. Допълнителна справка показала, че мъжът е с полицейска регистрация и осъждан. Освен това направеният му тест за употреба на наркотици реагирал положително на амфетамин.

Спрямо извършителя е взета 24-часова мярка за неотклонение, образувано е бързо производство.