Пиян водач шашна полицаи и шофьори, след като спря да си подремне насред булевард в Пловдив. Сигналът за абсурдната, но и опасна ситуация, бил получен във Второ районно вчера около 3:20 ч. през нощта.

На място полицаите намерили БМВ, което се намирало по средата на платното за движение на булевард „Христо Ботев”. Зад волана на колата най-спокойно си спял 36-годишен шофьор от града. Поспаланкото бил тестван с дрегер и се оказало, че се е почерпил преди да се качи в колата – устройството отчело 1,67 промила.

И докато едни спят зад волана, други карат под въздействието на наркотици. Такъв е случаят на 17-годишен асеновградчанин, който в 16:15 вчера бил заловен, докато управлявал мазда след употреба на забранени вещества. Той е бил откаран в полицията в родопския град. По същото време друг младеж – и то без книжка, бил засечен да управлява форд в Хисаря. Оказало се, че това не е единственото му нарушение – регистрационните табели на колата били за друго превозно средство.

В неделя пък полицаите от Труд провели специализирана операция по безопасност на движението и охраната на обществения ред. Униформените заловили четирима неправоспособни шофьори. В село Строево 16-годишен се бил качил в лек автомобил, без да има книжка. В Маноле със същото нарушение бил 32-годишен мъж. Негов 31-годишен съсед пък управлявал трактор без да има необходимата категория.

Във Войводиново пък 52-годишен бил с шофьорска книжка с изтекъл срок. При проверките са започнати две бързи производства срещу един пиян водач с 2,11 промила алкохол, и друг, който бил засечен с нерегистраран по надлежния ред автомобил.

Снимката е илюстративна!