Ало-измамите нямат край, а, изглежда, опитите за превенцията им не дават резултат. 83-годишна пенсионерка от Пловдив е последната жертва на телефонните измамници. Възрастната жена хвърлила през терасата си пакет, в който се съдържала солидна сума – 4500 лева.

Пенсионерката била подлъгана с вече масово използвания сценарий, при който измамниците обясняват на жертвата си, че от нея се искат пари „за съдействие при полицейско разследване”. Въпреки многобройните вече такива случаи и информацията по медиите за тях, пловдивчанката се е уловила на кукичката и без да го съзнава е подарила спестяванията си на злосторниците.

Случаят се разследва от служители на Първо районно в Пловдив.

През тази година зачестиха този род измами, следващи сценария с мнимите полицаи, търсещи съдействие от обикновени граждани. От полицията заявиха ясно, че при никакви условия няма да се искат парични средства от граждани за съдействие по разкриването на такава измама. Въпреки това обаче пловдивчани и хора от цялата страна продължават да се подлъгват.

В последната седмица на август 77-годишна жена изхвърли други 4500 лева през терасата си, право в ръцете на измамниците.

Ден по-късно 80-годишна жена от Асеновград пък даде хиляда лева на 19-годишен младеж, представил се също за полицай. Той обаче беше задържан. Нещо, което е трудно при по-изпечените измамници.

Един от по-тежките случаи обаче беше от средата на август, когато жена „подари” на престъпниците цели 11 хиляди лева. И тя, като другите жертви, мислела, че помага на полицията.