20-годишният отцеубиец Цветан от Столипиново застава днес пред Окръжния съд в Пловдив. Младежът е обвинен за убийството на баща си, което е извършил по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Убийството е извършено на 22 юни 2017 г., около 1 часа,  в апартамент на ул. „Ландос“. Там е намерен починал 55-годишният Наско. На място били изпратени полицейски служители, които установили, че по тялото на мъжа имало множество прободно-порезни рани, като близо до трупа е намерен и иззет нож със сиво-синя дръжка, с дължина на острието 15 см.

По делото е установено, че на 21 юни 2017 г., около 22 часа, обвиняемият Цветан бил заедно със свои близки в дома им на ул. „Ландос“ в Пловдив. Около 22 часа всички легнали да спят, като в стаята на пострадалия били дъщеря му и Цветан.  Към полунощ дъщерята на пострадалия събудила близките си, като им съобщила, че Цветан „ударил с нож баща й“.

Обвиняемият им казал да не плачат и напуснал апартамента. Малко по-късно той бил открит от двама свидетели на близко кръстовище, които го отвели в Шесто РУ на МВР-Пловдив. По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която по тялото на пострадалия били нанесени 10 прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош, коремната кухина и др. Спрямо обвиняемият Цветан е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и той се намира в затвора в Пловдив.

Вижте и разказа на адвоката на Цветан: