Делото за убийството на Милена от Куртово Конаре беше отложено, съобщи репортер на TrafficNews.bg от съда. Илиян Рангелов днес застана пред съда по обвинение, че е убил своята годеница по особено жесток начин - забивайки нож в сърцето й. Оказа се обаче, че делото ще се разглежда чак през месец октомври, след ваканцията на Пловдивския окръжен съд.

Заседанието трябваше да се гледа по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия. Днес обаче адвокатите на Илиян и самият той поискаха то да се гледа по общ характер, т.е. да се разпитат всички свидетели, които са общо 17. Тъй като повечето от тях ги нямаше в залата, делото се отложи за 23 октомври.

Майката и бащата на убитата Милена се изправиха очи в очи с обвинения за убийството на дъщеря им. Те присъстваха в съдебната зала, представени от адвокат Зоя Тошкова в качеството си на частен обвинител. Почернените родители искат 400 хиляди лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Роднините на убитото момиче пък искат доживотна присъда за Рангелов.

Той и защитниците му първо поискаха делото да се гледа при закрити врати, но искът им не беше уважен.

В нощта на инцидента той настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Подробностите за ужасяващия случай четете ТУК.