Само за уикенда в Пловдивско са хванати осем пияни и трима дрогирани шофьори. На улица  “Димитър Талев” с 2,91 промила бил хванат 22-годишен водач на товарен автомобил “Форд” от Марково. Негов 61-годишен съсед се бил качил в джипа си “БМВ” също след употреба на алкохол – 2,19 промила, и на бул. “Христо Ботев” предизвикал катастрофа с материални щети, блъскайки отзад лек автомобил “Форд”.

С над 2 промила алкохол в кръвта бил и 27-годишен пловдивчанин, засечен зад волана на лек автомобил “Фиат” на кръстовище между бул. “Цариградско шосе” и ул. “Удроу Уилсън”.

И в Асеновград служителите на реда хванали трима водачи на леки автомобили, които били под въздействието на спиртни напитки. 42-годишен се бил качил във “Фолксваген” с 2 промила, 64-годишен управлявал “Пежо” с 1,84 промила, а 54-годишен бил във “ВАЗ” с 1,77 промила.

В участъка между Пирдоп и Клисура карловски полицаи установили, че 43-годишен мъж от Стамболийски управлявал лек автомобил “Мерцедес” с 2,65 промила. Колегите им от Първомай пък се отзовали на сигнал, че на ул. “Орфей” лек автомобил “БМВ” се блъснал последователно в паркирано “Ауди” и в бетонен стълб. На място 23-годишният шофьор от града бил тестван с дрегер за алкохол, резултатът показал над 2 промила. 

Междувременно в Пловдив, Брезово и Карлово под въздействието на наркотици с автомобилите си били задържани 40-годишен мъж и младежи на 23 и 24 години. Срещу всички извършители са започнати бързи производства.

35-годишен мъж пък е хванат в района на Младежкия хълм заради наркотици.  Пловдивчанинът бил засечен да носи пакетче с хероин. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа.