Неизвестни вандали масово палят домофонни табла из Пловдив. Първите подобни случай са от началото на лятото в Кючук Париж, а проблемът вече се е прехвърлил и в „Смирненски”. Читател на TrafficNews.bg, живеещ на улица „Димитър Талев” в Кючука, ни съобщи, че преди поредни дни няколко табла в блока му са били подпалени… за трети път.

Домофонното табло пламнало на 17 септември, около 3-4 часа сутринта. Тръгващите най-рано за работа жители на блока заварили унищоженото и покрито със сажди табло, а навсякъде се носела миризмата на изгорели кабели. Същата нощ, по думите на нашия читател, още няколко табла в Кючук Париж също са били подпалени.

Конкретно в този вход това се случвало за трети път, като в началото на лятото злосторниците стопили копчетата с горелка. Сега обаче цялото табло е обгорено.

Свързахме се със собственика на фирмата, която поставя домофоните. Според него е възможно проблемите конкретно на „Димитър Талев” да са и вследствие на съседски дрязги, но потвърди за големия брои случаи на запалени домофони в град. През месеците май и юни неизвестни лица изгорили почти всички такива табла в Кючука от депото до булевард „Никола Вапцаров”. Поясни, че в последно време са зачестили в квартал „Смирненски”. По негова информация много от потърпевшите собственици вече са подали сигнали в полицията за случаите.

„Разходите по подмяна на таблата не са сериозни, но главоболията са големи”, коментира той. Обясни, че освен домофонни табла на неговата фирма, са били запалени такива на още три други. Вандалски прояви не е имало само по таблата на една-единствена фирма. Мъжът обаче не желае да предполага кой и защо стои зад вандалските актове.

Според читателя ни, подал сигнал за своя собствен блок, в случая вероятно става въпрос за атака над конкуренцията, за да преминат хората към друга фирма. Собственикът на фирма за домофони, с когото разговаряхме, обаче посочи, че до момента нито един негов клиент не се е отказал.

Това показва, че дори наистина да има такъв план зад палежите, той, изглежда, не работи.