Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, обвинена, че е поръчала екзекуцията на цялата си рода, получи 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок. Както подсъдимата, така и нейните роднини, които тя е била поръчала, отказаха да коментират наложеното наказание. Адвокатът на Ройдова - Йордан Давчев, заяви, че ще обжалват присъдата, тъй като според него по делото няма достатъчно доказателства, които да докажат, че жената е виновна. Адвокатът на семейство Калестрови - Симонова заяви, че ще коментира с клиентите си евентуалното обжалване на присъдата. 

"Те искаха ефективна присъда и условната едва ли ще ги задоволи. Затова най-вероятно ще обжалваме", каза юристката, но също така призна, че обвиненията, по които Родова бе оневинена, действително не са били подкрепени с необходимите доказателства.

Припомняме ви, че цяло Браниполе настръхна, когато миналата година Иванка бе обвинена, че е поръчала да затрият брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета. 

Тя бе арестувана на 23 март, след като бяха разкрити ужасяващи детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара.

Месец преди това е била получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имот. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.

Тя беше задържана, когато предала 3000 лв. капаро на служителя под прикритие от ДАНС, за да започне подготовка за изпълнение на плана й.

 

Цялата история четете ТУК!