Спипаха две пияни шофьорки  вчера в Пловдвив. Около 13.40 часа, на ул. “Напредък” хванали 33-годишна шофьорка от село Труд е седнала порядъчно почерпена зад волана на лек автомобил “БМВ”. Тестът с дрегер показал наличието на над 3 промила алкохол в кръвта й.  

По-рано същия ден, около 4 часа, на ул. “Съединение” в жк “Тракия” за проверка бил спрян лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 42-годишна пловдивчанка, чиято алкохолна проба била 1,70 промила. С полицейски заповеди нарушителките са задържани за едно денонощие, образувани са бързи производства.

В първите минути на днешния ден същите действия са предприети и спрямо 44-годишен мъж от село Желязно, който на пътя между Пловдив и Брезово шофирал лек автомобил “Пежо” с 1,97 промила.

Междувременно 31-годишен карловец е заподозрян за разпространение на наркотични вещества. Вчера, при претърсване в обитавано от него жилище в Пловдив, криминалистите открили и иззели близо 14 грама амфетамин и електронна везна със следи от наркотика. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.