Криминално проявен мъж е задържан за домова кражба, извършена в Пловдив. На 4 септември служители на Второ РУ започнали разследване по сигнал. В него се посочвало, че около 18:20 часа обитатели на партерно жилище забелязали мъж, който бил влязъл противозаконно през незаключената входна врата. Той задигнал два мобилни телефона и избягал.

След разследването във вторник бил задържан извършителят – 26-годишен жител на Пещера, който е с криминални прояви и е осъждан и преди. След доклад на случая в районната прокуратура, мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.

Криминалисти от Първо районно разследват сигнал за друга взломна кражба. По първоначални данни, около 4 часа вчера била разбита входна врата на магазин на булевард “Александър Стамболийски”. От там са откраднати над 3000 лева. Извършен е оглед на мястото, а разследването продължава.

В същото време за други две взломни кражби от жилища в Хисаря е заподозрян задържан в началото на август 45-годишен плевенчанин. От полицията припомнят, че тогава, в резултат на бърза реакция и организирани заградителни действия, служителите на реда заловиха мъжа при неуспешен опит да избяга с отнети пари и различни вещи от четири частни адреса.

В хода на допълнителното разследване са събрани доказателства, че по същото време извършителят е откраднал монети с номизматична стойност от други две къщи, а на трета нанесъл щети за близо 250 лева по заключващото устройство на входната врата.

С прокурорско постановление на плевенчанина е повдигнато обвинение, наложена му е постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.