Нарушения на закона да търси човек – в областта такива колкото поискаш и то най-различни. Полицаи в Пловдивско през изминалото денонощие са се сблъскали с някои не толкова разпространени, но пък не по-малко забранени неща – от притежание на незаконно оръжие, през продажба на контрабанда, та чак до кражба на ток.

Започваме прегледа от Пловдив. В Шесто районно е започнала предварителна проверка срещу 30-годишна жена от града във връзка с разпространение на контрабандни стоки, в случая – цигари. Вчера, в стопанисван от нея павилион не къде да е, а в квартал „Столипиново”, полицаи открили и иззели 440 къса цигари без платен акциз.

И докато някой въртят алъш-вериш с контрабанда, за да спечелят някой лев, други опитват да спестят. 32-годишна жена от село Бегово е заподозряна за кражба на ток. При проверка в дома й било установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Токът обаче е удоволствие и за него трябва да се плаща.

Със силите на реда се сблъскал и 57-годишен мъж от Калофер. От адреса му полицаите иззели вчера незаконни притежавани два пистолета и боеприпаси. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура – Карлово.