Криминално проявен пловдивчанин е в ареста заради наркотици. Във вторник, около 23.10 часа, 37-годишният мъж бил засечен на ул. “Победа” от служители на Трето РУ. При вида на униформените той направил опит да се освободи от пакет с над 2,8 грама амфетамин.

Извършителят е отведен в районното управление, а справка показала, че той е известен на полицията и осъждан за притежание на наркотични вещества. 

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив мъжът е приведен в следствения арест.

Наркодилър пък бе разкрит от служителите на реда в Първомай. Специализираната операция е проведена в края на миналия месец, под наблюдението на окръжната прокуратура.

След придобита информация, че 19-годишен младеж се занимава с незаконно разпространение на марихуана, криминалистите предприели процесуални и следствени действия на адреса му.

При претърсването общо били иззети пакет и 17 топчета, съдържащи близо 22 грама от наркотикa. С полицейска заповед извършителят бил задържан за срок до 24 часа.

В хода на образуваното бързо производство по чл. 354а, ал.1 от НК, с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив мярката му за неотклонение била удължена до 72 часа.

След разглеждане на материалите в Пловдивски окръжен съд, на 1 септември 19-годишният е признат за виновен и осъден с “лишаване от свобода” за 1 година и 4 месеца, с изпитателен срок от 3 години, и глоба от 3000 лева.