Задържани са още петима биячи от сбиване между две фамилии в понеделник в село Христо Даново. Припомняме, че до ромския скандал се стигнало след като се скарали 43-годишен представител на едно семейство и двама от другото – на 34 и 28 години. В подкрепа на двете страни бързо се включили техни съселяни. Започнали да летят камъни и стъклени бутилки, а 23-годишният Илия стрелял с ловна пушка по опонентите си. 14 души са били откарани в болница за преглед, след като пострадали от сачмите.

По делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествие, назначени са балистична и съдебно-медицински експертизи с оглед установяване на пострадали лица и вида на телесните увреждания и др.

При извършените във вторник претърсвания в 13 къщи, селскостопански постройки и имоти, разследващите открили и иззели незаконно притежавани карабина, гладкоцевна пушка, въздушна пушка, 2 газови пистолета и газов револвер с боеприпаси за тях. С полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани петима местни жители на възраст между 28 и 57 години.  Работата по документиране на случая продължава.