Трима мъже са били арестувани при акцията на Криминална полиция на Карловско шосе днес по обед, научи TrafficNews.bg. Двама са задържани на място, след като полицаите открили 1 кг хероин в автомобила, с който се движели. Третият е задържан от служителите от отдел "Наркотици" минути по-късно. 

Според източници на TrafficNews.bg хероинът е внесен от Турция и е бил предназначен за пазара в Столипиново. Акцията на Криминална полиция идва само седмица след операцията на БОП на Голямоконарско шосе, когато трима мъже от Асеновградско бяха задържани с наркотици.

При обиска на автомобила, с който са пътували, са намерени около 300 грама трева и близо 50 гр. вещество, което при първоначалните тестове е реагирало на кокаин. Антимафиотите задържаха двама мъже, като в последствие прокуратурата удължи мярката за неотклонение само на единият от задържаните -  бившият футболист Йордан Стефанов/33/. Според започнати при операцията е бил мобилизиран сериозен полицейски ресурс, тъй като първоначалната информация се е очаквал трафик на по-голямо количество дрога.