5 месеца след екшъна в квартал Столипиново, при който бяха ранени двама полицаи от 6-то районно, виновниците бяха изправени пред съда. Николай Николов и баща му Румен на 23 май предизвикаха масови безредици, след като нападнаха служителите на реда на последна спирка на Градския транспорт. 

Униформените получили сигнал за силна музика и на място  установили, че се провежда семейно тържество - раждането на бебето на Николай, и предупредили участниците да намалят силната музика. Празнуващите обаче не изпълнили полицейското разпореждане и при повторното явяване на служителите на реда ги посрещнали с агресия, обиди и закани за саморазправа. Те извършвали непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в явно неуважение към служители на МВР и обществото.

В един момент 26-годишният татко нанесъл удар в лицето на единия от полицаите. Към адреса незабавно били насочени допълнителни полицейски екипи за осигуряване на обществения ред.

Двата мъже се укриваха от полицията след инцидента, като се предадоха сами четири дни след инцидента. От тогава до сега двамата са в ареста. 

Днес бяха доведени с белезници в съдебната зала. Оказа се, че двамата са готови да сключат споразумение, но това може да стане едва след като изплатят обезщетения на двамата пострадали полицаи Тодор Николов и Светослав Сариев. Делото бе отложено за 21 септември и двамата бяха върнати зад решетките. Каквото и да е споразумението с прокуратурата обаче, Николай ще остане в затвора, тъй като има стара условна присъда , която ще трябва да излежи. 

Ето и разказа на очевидци от 23 март: