Окръжната прокуратура в Плодвив протестира срещу мярката, която съдът определи спрямо Тодор Неделчев - мъжът, който с автомобила си нисан блъсна възрастен велосипедист в центъра на града. Пострадалият почина малко по-късно от раните си. Неделчев пък беше освободен, като получи най-леката възможна мярка - "подписка". Това се случи, въпреки че той е осъждан и има над 30 наказания за нарушения на пътя - фишове и наказателни постановления. 

Апелативен съд под тепетата утре, вторник, ще разгледа частния протест на прокуратурата срещу мярката на Неделчев. 

Срещу мъжа е повдигнато обвинение в това, че нарушавайки правилата за движение е причинил смъртта на 85-годишния колоездач. Инцидентът стана на 13 юли. 

От видеокамерите на улица "Велико Търново" ясно се вижда как е станало произшествието. Починалият Стамболов е карал колело по улицата. Спира, оглежда се, пропуска автомобил от ляво и тръгва да пресича ул. "Авксентий Велешки" в посока Цар-Симеоновата градина. Там, на улицата, го връхлита нисанът на Неделчев. Ударът е в средата на автомобила. За това говори и калъфът на очилата на загиналия, открит на предното стъкло.

Очевидец твърди, че не е чул спирачка, а само тъп удар и видял тялото на земята. Следи от спирачен път по асфалта също няма.

За деянието законът предвижда от 2 до 6 години затвор.