Специализирана полицейска операция завърши с ареста на трима мъже, съпричастни с грабеж на злато и пари, извършен в Йоаким Груево. 

Акцията е проведена на 19 юли от служители на група „Противодействие на грабежи“ и разследващи полицаи при ОДМВР - Пловдив, както и криминалисти от ОДМВР - Велико Търново и Варна. На територията на Велико Търново и Варна са задържани трима мъже - на 58, 46 и 35 г. Те са криминално проявени и осъждани.

Грабежът на злато и пари бе извършен в нощните часове на 28 май в Йоаким Груево. Тогава беше проникнато в частен дом, като крадците нападнаха и преведоха в безпомощно състояние собственичката и племенника й, насила отнеха наличните им пари и златни накити и изчезнаха. На място беше извършен оглед, стартира и разследването по случая под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на операцията са посетени девет адреса, ползвани от задържаните. Там са открити и иззети множество златни накити, маски, дрехи, СИМ-карти и други вещи съотносими към престъпната дейност на тримата. Мъжете са задържани за 72 часа.