Телефонните измамници в Пловдив хванаха поредна жертва в мрежите си. Този път по сценария "съдействие на полицията" била подведена 82-годишна пловдивчанка, която се  разделила с около 100 грама златни накити и 300 лева. Само от началото на седмицата това е четвъртата такава измама.

Вчера телефонните измамниц подлъгаха 80-годишна жена да даде 3700 лева.

Преди дни пък бе излъгана  78-годишна пенсионерка, която се разделила с 2300 леваЖената била излъгана не от един, а от трима мошенника. Вчера по обяд  получила обаждане от непозната, която й поискала пари за спешна операция, а в разговора се намесил и мъж, представил се за лекар. След като пенсионерката обяснила на събеседниците си, че не разполага с пари, към нея били отправени заплахи и връзката прекъснала.

Минути по-късно обаче последвало второ позвъняване и мъжки глас съобщил, че е полицейски инспектор, който разследва телефонни измами. Мнимият служител на реда успял да убеди пловдивчанката да му съдейства и поискал  от нея да хвърли всичките си пари през терасата на апартамента. 

Само преди дни в Пловдив бе излъгана друга 81-годишна пловдивчанка. Тя също  била подведена от мним полицай, който я убедил да му даде сумата от 2000 лева и златни накити.