Делото срещу травестита Благовест Молев, обвинен в блудство с непълнолетно момче, ще се гледа на нова дата. Служебният му адвокат Надежда Кръстева е открила неточности в хода на разследването и те ще бъдат коригирани, научи TrafficNews.bg. Дотогава Молев остава в ареста, където е вече няколко месеца.

Призованите днес свидетели изобщо не са били разпитвани в съдебната зала, въпреки желанието им да говорят. Припомняме, че съдът реши заседанието да се гледа при закрити врата, за да бъде разкрита информация от интимния живот на жертвата. Подробностите четете ТУК.

Потърпевши от изпълненията на Молев съседи призовават и други хора, които са имали проблем с него, да се свържат с тях. Публикуваме техния апел без редакция:

"Съседите на Благовест Молев апелират, ако има и други пострадали от кражбите, нападенията над деца и възрастни, палежите, наводненията и прочие разнообразни безобразия на бандата на агресивния травестит, да се обадят на тел. 0878 896747."

Срещу Молев има редица обвинения. Освен за блудство, срещу него се води разследване за хулиганство и заплаха за убийство. През ноември миналата година Окръжният съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража”. Мотивите за това бяха, че агресивният мъж може да извърши ново престъпление, а освен това и лошото съдебно минало на Благовест и възможността той да се укрие.

За блудството, в което е обвинен, Молев може да получи до 5 години затвор.