Полицаите в Раковски разкриха група млади краци, извършили поредица кражби в града. На 10 юли в районното управление постъпило оплакване от 46-годишен мъж. Той обяснил, че през нощта от дървената му постройка с взлом били откраднати хладилник, акумулатор и други вещи на обща стойност 1600 лева.

Разслеващите случая криминалисти тръгнали по дирите на двама местни младежи - 24-годишен криминално проявен и 19-годишен. Събрани са доказателства, че в съучастие с техни двама 19-годишни съграждани, те проникнали противозаконно в още три частни имота в града.

Крадяли какво ли не - 5 кубика дървен материал, 40 метра телена оградна мрежа и 20 метра маркуч, всичко за близо 500 лева. Извършителите са задържани за едно денонощие. Вещите, обект на престъпленията, са намерени и са иззети. Случаят е докладван на Районна прокуратура – Пловдив.

Друг сигнал за една по-необичайна, но "сладка" кражба все още не е разкрит. Сигнал за кражба на селскостопанска продукция бе получен вчера в РУ – Стамболийски. 69-годишен земеделец от Йоаким Груево разказал пред служителите, че от имота му били откраднати близо 33 кг дини и 22 кг сини сливи. По случая е образувано досъдебно производство.