Канал за търговия на прекурсори за синтез на хероин е бил разбит при мащабна операция на Криминална полиция и БОП на автомагистрала Тракия край Пловдив. Операцията, в която участвали полицаи от три областни дирекции,  е проведена в средата на миналата седмица. В сряда след полунощ полицаите спрели за проверка ланчия с ямболска регистрация и обискирали автомобила. В багажника били открити няколко туби с оцетен анхидрид. Зад волана бил 25- годишния Калоян Н. от Ямбол. 

В последствие са арестувани още петима души, които имали отношение към търговската схема. Първочанално са били задържани бащата и брата на Калоян - Николай Н./ 55/ и Найден Н. /31/, като в последствие са освободени и са разпитани като свидетели. Зад решетките са още трима мъже от Ямбол и София. При обиските в домовете им са открити два  незаконни пистолета, ръчна граната, много телефони, боеприпаси и марихуана.

По случая е образувано следствено дело в Окръжна прокуратура. Срещу четиримата са повдигнати обвинения за разпространение на наркотици.