Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 33-годишният Ремзи Ф. Мъжът е обвинен в това, че е извършил опит умишлено да умъртви другиго.

Обвиняемият Ремзи и семейството му живеели в къща в Асеновград. Те давали единия етаж под наем. Там от юли 2015 г. до края на октомври 2015 г. живеело семейството на пострадалия 43-годишен мъж.  По време на престоя в квартирата, наемателите направили ремонт, като не поискали за това пари от наемодателите.

След като напуснали квартирата, от семейството на обвиняемия Ремзи често търсели майката на пострадалия, като настоявал да си платят сметките за ток и вода. Жената обяснявала, че ще сторят това, когато сметките бъдат изготвени. Въпреки това обвиняемият Ремзи решил лично да поиска парите от пострадалия мъж.

На 6 ноември 2015 г. обвиняемият Ремзи отишъл до новата квартира на доскорошния си наемател, също намираща се в Асеновград. Казал му да си плати сметките за ток и вода. Мъжът обяснил, че ще направи това, когато бъдат готови. Обвиняемият Ремзи се ядосал и заявил, че щял да се саморазправи с него и му извикал: „Ти ще умреш“. След това ударил бившия си наемател с юмрук и го намушкал с нож в областта на корема.

Пострадалият мъж бил приет в болницата, опериран по спешност и останал за лечение.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи и др. Обвиняемият Ремзи Ф. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ и му е наложена забрана за напускане пределите на страната. Предвиденото наказание за извършеното от обвиняемия деяние е от 10 г. до 20 г. лишаване от свобода.