Седем души са задържани след стрелбата в Шекер махала в Пловдив в неделя вечерта. Това разкри старши комисар Атанас Илков от ОД на МВР-Пловдив в ефира на Нова тв. Той посочи, че други седем души са в болница след скандала, възникнал между две ромски фамилии.

Пострадалите са простреляни с ловна пушка, а един е с прободна рана в областта на гърба. Няма опасност за живота на настанените в лечебното заведение, съобщи Илков.

Нова тв твърди, че причина за свадата, прераснала в стрелба, са снимки на снаха от едната фамилия. Фотосите били разголени и публикувани в социалните мрежи, съобщава телевизията.

Припомняме, че скандалът започна в неделя вечерта на улица "Дилянка", където възникнала престрелка. След това скандалът се е прехвърлил в спешното на УМБАЛ "Свети Георги".

Що се отнася до другата "гореща точка" в Пловдив снощи - "Столипиново", Атанас Илков беше категоричен - протести там не е имало. "Имаше притеснени граждани, които излязоха на улицата. Непосредствено след разговори с тях хората се прибраха по къщите си и всичко приключи", обясни директорът на пловдивската полиция.

Подробностите за скандала в Шекер махала вижте във ВИДЕОТО на TrafficNews.bg: