Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама души за държане на тютюн без акцизен бандерол – това са 19-годишната Гюлхан и 33-годишният Александър.

Те са задържани на 27 юни 2017 година в  Пловдив, където в складова база е била извършена проверка от служители на Агенция „Митници“. Установено е, че в помещението се намирали група лица, сред които и двамата обвиняеми, които извършвали дейности по производство на тютюн за пушене – обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа чрез два броя електрически машини.

Иззети били няколко бали тютюн на листа, като 16 кг от тютюна бил нарязан и годен за пушене.

Малко по-рано била извършена проверка на лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от 28-годишния Веселин. В багажника на колата били открити 190 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала. Установено е, че тютюнът бил нарязан в складовата база и предоставен на Веселин от Александър.

Днес Районна прокуратура-Пловдив ще привлече като обвиняем Веселин за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл.234 от Наказателния кодекс. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.