Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 30-годишния Румен и спрямо 17-годишен младеж за това, че след предварителен сговор са откраднали чужди движими вещи, като деянието е извършено от Румен в условията на опасен рецидив.

Обвиняемият Румен В. е бил многократно осъждан,  излязъл е от затвора на 31 октомври 2016 г. след изтърпяно наказание от една година и осем месеца лишаване от свобода за кражба. Обвиняемият А.Г. не е бил осъждан. Двамата живеели на един и същи адрес в Пловдив.

На 17 януари 2017 г. двамата се срещнали в квартал „Изгрев“ и се сговорили да извършат кражба на вещи от магазин. Те отишли в ателие за производство и продажба на текстилни торбички. В помещението нямало други хора. По-младият останал до входната врата, за да следи за идването на нови клиенти, а Румен започнал разговор с продавачката. През това време, той забелязал, че на един от столовете била оставена дамската й чанта, а на бюрото – мобилен телефон.

В чантата тя държала портфейл с 300 лева, документи, дебитни карта и други лични вещи. Румен поискал торбички за подаръци с избродирано сърце, но понеже нямало в момента, той заявил, че ще вземе десет други, а останалите щял да поръча. Продавачката се отправила към дъното на ателието, за да му ги даде. През това време Румен взел портфейла от дамската й чанта и го подал на А.Г., както и мобилния телефон.

След това двамата заявили на жената, че ще отидат до автомобила си, да вземат пари и платят, но не се върнали, качили се в такси и си разделили парите. По-късно били установени от органите на МВР. Спрямо обвиняемия Румен е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и той се намира в затвора в Пловдив, а А.Г. е с мярката за неотклонение „Под надзора на родител“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.