Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо двама 16-годишни младежи за това, че като непълнолетни, но разбирайки свойството и значението на деянието си и можещи да ръководят постъпките си, са участвали в кражба. Двамата са предадени на съд и за грабеж, извършен в съучастие. Спрямо единия е повдигнато и обвинение, че отнел чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои.

На 25 август 2016 г. в Пловдив двамата обвиняеми отнели от лек автомобил, марка „Ауди“, различни вещи и парична сума, след което избягали и си разделили парите. Автомобилът отворили с техническо средство – отвертка.

На 9 октомври 2016 г. единият от младежите отнел в Пловдив вещи и пари от лек автомобил, марка „Шевролет Авео“.

На 9 октомври 2016 г., около 20,30 часа, в Пловдив, двамата обвиняеми забелязали 75-годишна жена, която се прибирала към дома си. Те я проследили. Единият я хванал за ръцете, а другият издърпал силно дамската й чанта, която носила на рамото си.

Двамата обвиняеми избягали, а пострадалата се развикала за помощ, след което единият тийнейджър се върнал и я ударил с крак в областта на гърдите. Жената паднала на земята. Двамата обвиняеми се скрили в близката гора и разделили намиращите се в чантата вещи и пари в размер на 90 лева. Дамската чанта изхвърлили.

И двамата обвиняеми са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в затвора в Пловдив. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.