26-годишният столичанин, обрал нает от него апартамент в Пловдив, е претарашил още две жилища по същата схема. Вчера с постановление на районната прокуратура мъжът е привлечен като обвиняем и му е взета 72-часова мярка за неотклонение, за това че в началото на месеца отнел два плазмени телевизора от нает от него апартамент на ул. “Драгоя Божилов”.

След разследване станало ясно, че на 11 и 14 ноември, по идентичен начин – представяйки се за наемател, криминално проявеният столичанин задигнал общо три телевизора и готварско оборудване за вграждане от жилища на ул. “Г.М. Димитров” и ул. “Цар Калоян”. 

Както TrafficNews.bg съобщи още тогава, 37-годишна пловдивчанка дала под наем жилището си на ул. "Цар Калоян" на млад мъж от столицата. Един ден тя се отбила да провери дали всичко е наред и когато влязла в апартамента останала изумена. Липсвали два големи LSD телевизора, заедно с цялото окабеляване , дистанционните и друга техника. 

По-късно полицията открила открадната черна техника в заложна къща в центъра. По случая било образувано досъдебно производство и стартирали оперативни и издирвателни действия. В хода им са събрани доказателства, че посегателството е извършено от 26-годишен столичанин, наемател на апартамента.

След доклад на материалите в районната прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем, взета му е мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа.