Затворници, които излежават присъди в крилото за рецидивисти, са били нападнати от трима роми преди два дни. "Нападнаха ни в стаята. Всеки от тях бе въоръжен с лъжица. Заплашиха ни, че ще ни надупчат, ако не им дадем телефона. Бяха надрусани и се държаха много агресивно" разказва Георги Станков. Той бил в една стая с още трима души, включително Мартин Кабуто и Цецо Батмана. Успели да повикат надзирателя преди да се стигне до физически сблъсък. По-късно коридорът на 6ти пост бил запечатан, за да няма саморазправа. Нападателите били Агито, Юсеина и Кадера. Тримата изтърпяват наказания за разпространение на наркотици.

Станков излязъл вчера от затвора и веднага подал жалба за случилото се в Окръжна прокуратура. От там е разпоредена проверка и предстои да бъдат наложени административни наказания. 

"Тези тримата са дилъри и са нон стоп на хероин. Затворниците с право се страхуват от тях, защото не е ясно в период на абстиненция как могат да реагират. Както си влизат по стаите, могат просто да нахълтат докато спим и да ни заколят" възмущава се Станков. 

за съжаление въпреки редовните акции, в затвора продължават да се вкарват наркотици и упортребата им е ежедневие.