Верижна катастрофа затапи движението на пътя Пловдив – Асеновград. Инцидентът е станал вчера около 17.40 часа край разклона за Долни Воден.

На пътното платно бил аварирал товарен автомобил “Волво”, а в него се е блъснал лек автомобил “ВАЗ”, чийто 66-годишен водач е настанен в болница. На пострадалия е взета кръвна проба за алкохол. С дрегер е тестван 61-годишният шофьор на камиона, резултатът е отрицателен.

 До приключване на огледа на местопроизшествието движението в района на катастрофата било регулирано от полицейските служители. Около 20.30 часа обаче 28-годишен водач на лек автомобил “Алфа Ромео” преминал без да се съобрази с тяхно разпореждане и необходимото ограничение на скоростта, в резултат на което настъпил удар с катастрофиралия “ВАЗ”.

Медицинска помощ е оказана на двама пътници от колата, на 23 и 28 години. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. Допълнителна справка показала, че свидетелството му за правоуправление е с изтекъл срок.

Работата по изясняване на причините за двете пътни произшествия продължава в рамките на образувани досъдебни производства.

Снимка: Архив