32-годишният мъж, който преби таксиметров шофьор в Пловдив, сключи споразумение с Прокуратурата. Обвиняемият бе доведен в съдебната зала директно от ареста, където бе задържан с мярка за срок от 72 часа, и се призна за виновен по обвиненията за причинена лека телесна повреда. Така адвокатът му успя да му издейства 2 години пробация след сключено споразумение с прокурора.

Мъжът, който живее в Стамболийски, се призна за виновен за това, че на 28.01.18 година е нанесъл удари на таксиметров шофьор, който го е транспортирал в рамките на Пловдив. Вследствие на нанесения побой, таксиметровият шофьор е с лека телесна повреда –разцепена горната устна, две разкъсвания на лигавицата в същата област, кръвонасядания и оток в областта на тила, устата и носа.

Както TrafficNews.bg съобщи, нападението е извършено около 7 часа сутринта в района на Централна гара в Пловдив. 56-годишен таксиметров шофьор возил клиент, който отказал да плати сметката и го пребил, а после избягал.

Служители на Второ районно управление заловили 32-годишния нападател малко по-късно в рамките на деня. Мъжът е криминално проявен и осъждан. 

Магистратите от Пловдивския районен съд одобриха така предложеното споразумение между адвоката на обвиняемия и прокурора, с което на мъжа се налага наказание от 2 години пробация, като освен да се подписва, той ще трябва да се среща регулярно с пробационен служител и да положи 200 часа обществено полезен труд.