Седмица след бягството на затворника Георги Танчев - Мандажа, той все още не е заловен. Макар, че за издирването му не е отделен такъв ресурс, като този за издирването на избягалите рецидивисти от софийския затвор, той продължава да се укрива успешно. Има данни, че е забелязван в казино в квартал "Смирненски", на "Скобелева майка" и на "Пещерско шосе". Нож във всички случаи сигналите пристигали със закъснение и когато полицията отивала на посоченото място , от затворника нямало и следа. 

Георги Танчев избяга на 11 април от обекта, на който бил назначен на работа. Манджата е осъден на 1 година затвор за разпространение на наркотици и е излежавал присъда си в ТПО "Хеброс". Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис" в квартал "Прослав".  Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра. 

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. Освен това той е наркозависим. 

След бягството Министерството на правосъдието е отнело лиценза на мандрата и фирмата вече няма да може да наема лишени от свобода на работа. Тжова се случва въпреки, че на практика няма нарушения. В мандрата са работили 9 затворници, а по наредба при договор за 9 човека, не се изисква охрана. 

Прокуратурата започна проверка по случая.  Образувано и и дисциплинарно производство на ТПО "Хеброс". То трябва да установи дали ръководсвото на общежитието е превишило правата си, като е назначило танчев на работа. Факт е обаче, че няма законова пречка, която забранява на затворника да работи. Наложеното му наказание Танчев трябва да изтърпи при общ режим в затворническо общежитие от лек тип. Защо съдът е бил толкова благосклонен към рецидивист с 9 присъди и 2 висящи дела обаче, е друг въпрос.