"Г-н прокурор, моля ви, не обжалвайте. Съпругът ми не е виновен. Знаете ли какво е да живееш 20 години с наркоман. Не ви го пожелавам!". С тази молба жената на 73-годишният Костадин Пелтеков, разплакана, се обърна към прокурора Тодор Павлов, след като съдът пусна на свобода мъжа й. 

Съсипаната жена и дъщеря й изслушаха разтреперени решението на съдия Михаела Добрева, която отсъди, че няма опасност обвиненият в убийство мъж да се укрие или да посегне на друг свой близък.  

Малко по-рано представителят на Окръжна  прокуратура поиска Пелтеков да бъде оставен за постоянно в ареста заради убийството на сина си Стоян, както и заради възможността да се самоубие. Самият Костадин отрече да има намерение да отнема живота си и поиска по-лека мярка, за да може да помага на съпругата си да се грижат за 7-месечното си внуче – дете на покойния вече Стоян.

Детето е поверено от съда на възрастната двойка, тъй като нито бащата, нито майката на пеленачето можели да се грижат за него. Стоян и приятелката му били на хероин от години и през по-голямата част от деня били абсолютно неадекватни. 

Съседи разказват, че Стоян е тормозел майка си и баща си денонощно, но сигналите до полицията останавали без сериозни последствия. Той непрекъснато ги обирал, нападал ги и веднъж дори запалил апартамента им. 

Събраните в началото на разследването доказателства позволиха на съда да вземе необичайно за пловдивската съдебна практика, но аргументирано решение и да освободи  Пелтеков като му наложи по-леката мярка „подписка”.

Вижте ВИДЕО от съда: